divendres, 31 d’octubre del 2008

Yammer. Petits missatges per als companys de feina.

Quan la nostra feina s'ha de combinar amb la d'algú altre sovint és bo passar-se petites comunicacions sobre l'estat de la feina, sobre idees... Ara bé, no té sentit que cada dos per tres enviem un correu a tothom o fem 30 trucades. En aquest casos ens aniria bé un sistema alternatiu.

Yammer podria ser aquest sistema alternatiu, amb el qual sense destorbar el ritme de treball manté als membres d'un mateix equip sempre en contacte. Yammer és una aplicació de microbloging, com Twitter, però amb algunes particularitats:
  • Yammer és per a ús exclusiu d'empreses i organitzacions. Per obrir una subscripció cal tenir un correu electrònic corporatiu, o sigui que els hotmail, gmail, yahoo, etc. no serveixen.
  • Els missatges que s'envien per Yammer són privats, només els veuen els membres de l'equip de treball.
  • El servei és gratuit per a grups de fins a 5 membres. Si es volen afegir més usuaris s'ha de passar al servei de pagament, que tampoc és massa car.
Si però què fa Yammer, per a què serveix?
Doncs a través de Yammer publiques avisos curts que reben tots els membres del grup, petits missatges que poden evitar malentesos, retards, esperes innecessàries...

A més Yammer està preparat per a utilitzar-se amb connexió amb altres serveis de missatgeria com Gtalk o via mòbil, així que la comunicació entre l'equip de treball es manté a distància.

Si busqueu sistemes per optimitzar la comunicació de la vostra empresa i l'obertura de Twitter us fa sentir incomodes, us recomanem que proveu Yammer: és tan senzill i tan poc compromès que val la pena donar-se d'alta i provar-lo alguns dies, perquè és possible que li trobeu una aplicació pràctica.