divendres, 3 d’octubre del 2008

Petits comentaris amb molt de valor.

Quina diferència hi ha entre un blog i un web? És una de les preguntes que ens fan més sovint. No m'atreveixo a contestar correctament a aquesta pregunta en menys de 3 minuts però t'avanço que tecnològicament n'hi ha molt poques de diferències però en la seva funcionalitat n'hi ha moltes.

Una de les característiques més importants dels blogs és que són espais de diàleg, d'interacció entre la persona que l'escriu i els que habitualment el llegeixen: el blog es nodreix dels seus articles (o post, en anglès) però sobretot té força i valor gràcies als comentaris on els lectors i lectores hi deixen bones idees, recomanacions, afirmacions, preguntes o opinions divergents.

Segur que més d'un cop has participat d'una conversa informal, espontània però interessant, en un noment de repòs, amb una colla d'amics o en una sobretaula... En aquestes converses tothom hi participa amb naturalitat, aportant allò que li ve de gust explicar en aquell moment. El més important és participar en el fil de la conversa i no cal ser un erudit, ni construir una sentència per a la posteritat per a donar vida a la xerrada.

Doncs els comentaris d'un blog són la versió electrònica de les converses informals. Qualsevol petit comentari és bo i interessant. Et convido a que donis un cop d'ull als comentaris que algú ha deixat en altres articles dels Tres minuts, veuràs que són curts, directes, senzills i molt valuosos.
Vinga, prova-ho! Llegeix blogs i quan et vingui de gust deixa-hi algun comentari, sempre hi haurà algú que aprendrà alguna cosa d'allò que tu hi expliquis.

3 comentaris:

Mercè Bessó Carreras ha dit...

Hola:
Trobo molt interessant la notícia d'aquesta setmana. Poso l'adreça del meu bloc perquè la podeu incloure: http://www.mercebesso.blogspot.com

Bernadette ha dit...

Gràcies Mercè, pels teus ànims i pel fil que has llençat pel blogroll. Seguirem amb molt d'interès la teva feina d'escultora.

quiroga de riomol ha dit...

m'esteu liant