divendres, 7 de novembre del 2008

OpenOffice.org 3.0 a la nostra empresa: per què no?

Recordeu que fa un temps vam mencionar al paquet ofimàtic OpenOffice.org? Fa uns dies que està disponible la nova versió 3.0 i hem trobat necessari tornar a parlar d'eines d'oficina per a la nostra empresa.

Per als que no ho coneixen gaire direm que l'OpenOffice és un paquet de programes d'oficina que es presenta com una alternativa a l'Office de Microsoft, que és programari lliure (recordem les característiques del programari lliure en aquest article) i que és gratuït (la licència per a fer-lo servir tant personalment com comercialment no té cap cost.)

Que hi ha dins de l'OpenOffice?
  • Un avançat processador de textos, compatible amb tots els formats del Microsoft Word (.doc, .docx ...). També exporta documents a PDF, i és capaç d'editar documents PDF ja creats.
  • Un editor de fulls de càlcul compatible amb la majoria de funcions de l'Excel de Microsoft. Permet editar conjuntament un full de càlcul amb altres usuaris de la xarxa de la nostra empresa.
  • Un editor de presentacions compatible amb el PowerPoint de Microsoft.
  • Un genial editor d'equacions i fórmules.
  • Una aplicació de dibuix.
  • Un gestor de bases de dades, a l'estil de l'Access de Microsoft.
Per què hauria de provar l'OpenOffice a la meva empresa?

Si no ho heu fet, us animem a provar l'OpenOffice. Algunes raons que trobem importants són:
  • Pot conviu-re amb l'Office de Microsoft. Podeu tenir instal·lats els dos paquets a la vegada i experimentar si compleix les vostres expectatives de funcionament i compatibilitat.
  • L'OpenOffice cobreix totes les necessitats del noranta per cent dels usuaris professionals que ara fan servir l'Office de Microsoft, i inclou característiques úniques que el MSOffice no cobreix.
  • No pagareu per cap llicència. El podeu instal·lar a tants ordinadors com vulgueu. (Crec que aquest punt no necessita més explicacions, no?)
  • Hi ha versions per a Windows, Macintosh OSX, Linux i Solaris.
  • Necessita la meitat de recursos de memòria i de disc dur que el MSOffice.
  • És un producte madur. Fa anys que funciona i al darrera hi ha SUN Microsystems, una de les més grans empreses tecnològiques, a part d'una gran comunitat internacional d'usuaris i desenvolupadors.
  • Perquè els canvis de vegades són bons, i ens ajuden a descobrir àmbits i maneres de fer que enriqueixen el nostre coneixement.
Podeu descarregar l'arxiu d'instal·lació de la versió en català a la pàgina http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:OpenOffice.org Visiteu també el web oficial a http://www.openoffice.org

Envieu-nos els vostres comentaris i compartiu la vostra experiència amb l'OpenOffice.org. Ho coneixíeu? L'heu provat professionalment? L'heu triat com a programari definitiu o heu tornar a fer servir el MSOffice? Per què?

1 comentari:

Privateer ha dit...

Realment utilitzar Open Oficce com a programa alternatiu està molt bé. Jo l'utilitzo a la meva feina i a casa. També l'he recomenat a varies empreses i ara mateix l'estan fent servir.
A part de l'estalvi econòmic que suposa aquesta aplicació, es totalment compatible amb Microsoft oficce i te moltes més opcions específiques que la suite de pagament no porta de serie.

Salutacions :-)

Privateer