divendres, 30 de maig del 2008

Comunicació cara a cara.


Recursos útils, ràpids de fer anar, fàcils! Això és el que ens agrada trobar a la Xarxa.

Fa un temps fer una videoconferència era una activitat complicada per a la majoria de nosaltres, ara només necessitem un ordinador connectat a Internet i una webcam. Ekko.tv és un servei gratuït que ens permet realitzar videoconferències a tres bandes, en qüestió de segons i sense instal·lar cap mena de programa al nostre ordinador.

Per iniciar una videoconferència només cal:
  1. entrar al lloc web http://www.ekko.tv i clicar el botó de començar.
  2. Escriure el nom amb el que volem aparèixer a la comunicació.
  3. Convidar fins a dos videoconferenciants més, enviant-los l'adreça web de la teva "sala de conferències".

En el moment que els vostres companys de conversa apareguin en pantalla, ja podeu començar la videoconferència.

Com sempre, us engresquem a que ho proveu, i si necessiteu un company o companya de pràctiques, ja sabeu on som, no dubteu ni un moment a convidar-nos a la vostra primera videoconferència.


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure'ns a bernadette arrova enraona punt cat

divendres, 23 de maig del 2008

Posa extensions al teu navegador.

Ja sigui a la feina, a casa o a estudi, podem dir que el navegador web és un dels programes d'ordinador que ens acompanya més hores al dia. Sigui l'Internet Explorer, el Firefox o qualsevol altre, aquesta eina s'ha convertit en un company indispensable en la cerca, la gestió i la visualització de la informació.

Les darreres versions d'aquests programes permeten que els puguem millorar segons els nostres hàbits d'ús, gràcies a les anomenades extensions o add-ons. Es tracta de petits programes que, instal·lats sobre el nostre navegador, el doten d'algunes utilitats extra. Avui us en mostrem algunes d'essencials.

Si navegueu amb l'Internet Explorer heu de saber que necessiteu tenir instal·lada la darrera versió 7 per poder gaudir de les extensions. Moltes d'elles són de pagament, però us proposem un parell de bones i gratuïtes:
  • IE7Pro. Amb aquesta extensió podreu recuperar pestanyes tancades, corregir l'ortografia del que escriviu als formularis, bloquejar la publicitat d'alguns llocs web, etc.
    Podeu descarregar-lo lliurement aquí.

  • Inline Search. Permet cercar qualsevol text en una molt ràpidament. Un cop instal·lada, premeu les tecles Control+F i comenceu a escriure el que voleu cercar.
Si el vostre navegador és Mozilla Firefox, ho teniu molt més fàcil, ja que la majoria de versions admeten les extensions. Per aquest navegador existeixen centenars, i totes gratuïtes. Recordeu que Firefox és un programa lliure. Comentem algunes extensions molt útils:
Us animem a que remeneu i descobriu quines extensions us agraden més.


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure'ns a antonio arrova enraona punt cat

divendres, 16 de maig del 2008

Interconnexió i aplicacions en línia

A Internet disposem de milers d'aplicacions en línia, tenim a l'abast milers de possibilitats d'utilitzar diferents serveis i cada cop més les aplicacions estan interconectades, de forma que es poden utilitzar unes sobre les altres i des de diferents terminals: l'ordinador, el mòbil...

Un exemple d'aquesta interconectivitat és Remember the Milk -sí, sí, "Pensa en la llet"- una aplicació en línia per a gestionar tasques: senzilla, organitzada, clara, pràctica i interconectada.

Si tens un compte de Remember the Milk pots:
  • Connectar les tasques a un calendari de Google Calendar.
  • Afegir tasques des del teu compte de Twitter.
  • Rebre les notificacions del termini de les tasques al teu correu electrònic, en un missatge de mòbil o també enviar tasques a altres persones.
  • Geolocalitzar les tasques sobre Google Maps.
Avui us fem dues recomanacions. La primera és que proveu Remember the Milk, si necessiteu un sistema d'organització de tasques us anirà força bé.

La segona és sobre la Interconectivitat: quan us trobeu entre dues aplicacions en línia similars i no sapigueu per quina decantar-vos, és interessant tenir en compte el seu grau d'interconnectivitat, ja que us donarà flexibilitat i facilitat d'ús.


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure'ns a bernadette arrova enraona punt cat

divendres, 9 de maig del 2008

9 lliçons per a convertir-se en un participant actiu de la Xarxa i 1 llibre


S'escriu molt a Internet i sobre Internet. Un dels temes més recurrents és Internet i empresa, i és que a primer cop d'ull el web 2.0 crea un dinàmica de relació que no és gaire acceptada per les corporacions, però en canvi genera una sèrie de relacions molt interessants per a la faceta professional de les persones i de les empreses.

Avui doncs us recomanem un llibre clar, útil, ràpid de llegir i que en versió PDF es distribueix amb una llicència Creative Commons i gratuïtament:

"Manual de uso del blog en la empresa.
Cómo prosperar en la sociedad de la conversación
"

Per que aneu fent boca publiquem aquí una traducció lliure del text de les planes 74 i 75. Aquí el teniu:

9 lliçons per a convertir-se en un participant actiu de la Xarxa.
  1. Supera la por escènica: escriure a Internet consisteix en exposar en públic les teves idees i una part de la teva persona, però veuràs com la resposta que reps a canvi, en la immensa majoria dels casos, és càlida i cordial.

  2. Sé del cert que tens alguna cosa important per a dir. Aquells que dubten de tenir alguna cosa valuosa per aportar són persones que es preocupen per escriure bé i amb sentit, i són conscients que entren en conversa amb altres persones.

  3. Davant el dubte de fer-ho o no fer-ho, escriu. Sovint les aportacions més improvisades i insegures són les que generen una conversa més rica. No en dubtis pas.

  4. Els comentaris que rebis sobre els teus escrits utilitza'ls per a refinar el teu punt de vista: si les teves idees no han quedat prou clares tindràs l'oportunitat de millorar-les amb una altra aportació.

  5. A Internet es viu en beta permanent: Internet és un espai per a experimentar. No tinguis por a exposar idees provisionals i a rectificar-les. Ningú espera veritats universals, no estem fent una enciclopèdia, només estem participant en la construcció de coneixement.

  6. Quan escriguis busca un motiu central: tria el teu àmbit de coneixement, no cal que sigui molt ampli o molt especialitzat, demostra passió i constància. No importa si et desvies del tema, però deixa clar quin és el teu àmbit d'atenció.

  7. No t'obsessionis per la correcció estilística: no permetis que l'estil destorbi la transmissió de les teves idees. El millor estil és la claredat. Sigues directe i no t'obsessionis per la gramàtica.

  8. Exposa lliurement els teus èxits però no intentis només vendre't. Internet no és l'espai per fer venda directa, sinó per construir una bona reputació que influirà en la imatge de la teva empresa. L'autobombo excessiu crea mala reputació.

  9. A Internet hi ha molta gent que sí que escolta: per cada comentari que rebis sobre allò que escrius i haurà cent lectors que no et comentaran res. Amb el temps, però et sorprendrà descobrir quanta gent ha llegit i ha gaudit d'allò que has escrit.



Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure'ns a bernadette arrova enraona punt cat

divendres, 2 de maig del 2008

Tu sol no te'n surts. Amb amics, sí.

T'acapara tanta informació? T'ofegues entre tantes adreces web? Vols un cop de mà per triar les més interessants? Doncs estàs de sort, Del.icio.us arriba al rescat!

Del.icio.us es nodreix de persones que decideixen abandonar l'emmagatzematge dels preferits del seu navegador i desar els enllaços més interessants en una aplicació oberta en línia.

I això per a què? Quins avantatges té?

  1. Facilita la mobilitat. Un usuari de Del.icio.us sempre té els seus preferits a l'abast: a la feina, a casa, a la universitat, al portàtil, a l'oficina d'un client, en un ciber... des de qualsevol terminal amb connexió a Internet.

  2. Ajuda a cribar les adreces interessants. Del.icio.us també és un cercador selectiu: busca-hi una paraula clau i obtindràs tots els enllaços que algú ha etiquetat amb aquella mateixa paraula. El resultat de la cerca és una llista d'adreces web que altres persones ja han seleccionat d'entre els mil·lers de webs que hi ha Internet.

  3. Connecta usuaris amb mateixos interessos. A cada enllaç que has desat hi tens també el nombre de persona que han guardat aquell mateix enllaç i l'accés a cada un d'ells, a les seves adreces i a la seva forma d'etiquetar-les. Així descobreixes altres persones que rastrejen la Xarxa buscat el mateix tipus d'informació que tu; és possible que hagin trobat enllaços que tu encara no has trobat i que guardin autèntiques joies. Si et trobes en aquest cas pots connectar amb algun d'aquests usuaris i nodrir el teu magatzem amb les seves troballes.
En resum, Del.icio.us és un recurs molt recomanable:
  • perquè tots ens beneficiem de les cerques que altres persones han fet a Internet. La selecció d'informació es fa en equip.
  • Perquè ens agrupem per afinitats d'interessos. Amb l'ús de Del.icio.us anem descobrint com altres persones troben i etiqueten els seus enllaços i d'això n'aprenem tots.
  • Perquè et permet posar a disposició dels altres els propis enllaços i explicar amb fets a què et dediques, en què treballes, en quin àmbit de coneixement inverteixes les teves energies.
Et recomanem que entris a Del.icio.us i l'exploris: pots començar navengant entre els nostres enllaços a http://del.icio.us/antoniopolonio i a http://del.icio.us/farriol. Acabem recomanant-te un altre video dels amics de Common Craft, amb una excel·lent explicació de què és Del.icio.us i com funciona.



Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure'ns a bernadette arrova enraona punt cat