divendres, 7 de març del 2008

Aplicacions portables: l'oficina a la butxaca.

Us imagineu la seguretat de sortir de l'oficina a fer una presentació i portar en un llapis USB l'arxiu de la presentació i tot el programa sencer i autònom per a veure-la? No dependríem de si allà on anem tenen instal·lat i configurat el programari adequat, i ens pot estalviar de prendre tot el nostre ordinador portàtil.

La solució són les aplicacions portables. El divendres passat ja vam parlar d'una aplicació que pot funcionar en qualsevol dispositiu de memòria portàtil (llapis USB, reproductor d'MP3...). Si la idea us va agradar, avui us proposem que visiteu el web PortableApps, un gran magatzem de programes portables.

PortableApps és una comunitat dedicada al desenvolupament i difusió d'aquest tipus d'aplicacions. Tots els programes que trobareu aquí comparteixen els següents punts:
  • Es poden fer funcionar en qualsevol dispositiu: un llapis USB, un reproductor d'MP3, un telèfon mòbil amb memòria, una càmera de fotos... i un ordinador també es clar!
  • No necessiten cap altre programari extra. Es descarrega el programa d'Internet, s'instal·la en una unitat mòbil i a funcionar. No altera el sistema operatiu.
  • Són programes gratuïts i lliures. Ja vam parlar dels avantatges del programari lliure en aquest article, recordeu?
Al repositori trobarem aplicacions per a multitud de propòsits: agendes, antivirus, paquets ofimàtics, jocs, gestors de contrasenyes... Amb aquest sistema tot pot viatjar amb nosaltres. Llegiu aquí més raons per fer-les servir.


Si vols fer alguna pregunta sobre aquest tema, si no ho acabes de tenir clar o si creus que tens alguna cosa a dir, pots deixar el teu comentari aquí mateix o escriure'ns a antonio arrova enraona punt cat

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Fins a quin punt es útil això? Avui dia tenim tot tipus d'aplicacions online que ens permeten tenir-ho tot centralitzat a la xarxa.
L'unica cosa que encara avui faig servir quan surto es un pendrive on hi tinc un GNU/Linux instal.lat, mes que res perque evito tocar el windows el maxim possible. :)

Bernadette ha dit...

I no et sembla prou útil que et permeti fer això, Neil?

Per altra banda els que acostumen a tombar pel món de les empreses a fer xerrades o presentacions sovint es troben amb una infraestructura molt precària, on sovint no hi ha connexió a Internet, només hi ha programari propietari, etc.

A mi aquests tipus de recursos portables m'ofereixen la tranquil·litat de saber que no depenc de l'atzar tecnològic laboral.